Vraag & Antwoord

Hoe kan ik een afspraak maken?
Alle massages vinden plaats volgens afspraak. Je kunt hiervoor (bij voorkeur) telefonisch contact opnemen via telefoonnummer 06-14872874. Je kunt ook een bericht sturen via het contactformulier.

En als ik nu plotseling moet afzeggen?
Verzetten of annuleren van een geboekte massage is natuurlijk altijd mogelijk. Dit kan telefonisch minimaal 24 uur van tevoren. Voor een niet of te laat afgemelde afspraak zal € 10,00 in rekening worden gebracht.

Is massage pijnlijk?
In principe is massage niet pijnlijk. Het kan voorkomen dat er knopen in spieren zitten. Als daarop gewerkt wordt, is dat voelbaar. Het mag echter nooit té pijnlijk zijn. De bedoeling van een massage is dat je je ontspant. Dat gebeurt alleen als de massage prettig aanvoelt.

Hoe bereid ik me voor op een massage?
Hoewel een speciale voorbereiding niet nodig is, zijn er toch een aantal zaken die ervoor kunnen zorgen dat je optimaal van een massage kunt genieten:

  • drink in de uren voor en na je massage zo min mogelijk koffie en geen alcohol;
  • zorg dat je fris bent voor de massage. Neem eventueel een douche als dat mogelijk is. Prettig voor jou én mij;
  • ga vóór onze afspraak even naar het toilet. Een volle blaas is vervelend als je gemasseerd wordt;
  • zet je mobiele telefoon, of het geluid ervan, uit: niets is zo vervelend als je telefoon tijdens de massage afgaat.

Welke kleding mag ik aanhouden of moet ik uit doen?
Dit ligt helemaal aan de stoelmassage die je ontvangt. Voor een optimale massage heeft direct huidcontact de voorkeur. Een stoelmassage kan over de kleding heen worden gegeven, maar wil je een optimale massage kun je kiezen voor een behandeling met olie en sportbalsem.

In ieder geval hoef je niet meer kleding uit te doen dan noodzakelijk, alleen het bovenlichaam ontbloten is voldoende. Voor dames geldt dat de bh uit mág, maar niet persé uit hoeft.
Ik respecteer altijd jouw en mijn grenzen. Ik richt mij op ontspanning, rust en respect. Voor intieme en/of erotische massages kun je niet bij Massagepraktijk Ingrid v.d. Steen terecht. Hiervoor zijn andere adressen.

Kan ik gemasseerd worden als ik me niet lekker voel?
Er zijn ziekten en situaties waarin het wordt afgeraden een massage te ondergaan. Het is dus van groot belang eventuele gezondheidsklachten als koorts of verkoudheid aan mij door te geven.
Ook klachtenbehandeling die verder strekt dan gespannen / stijve spieren wordt door mij niet uitgevoerd. Ik adviseer je hiervoor contact op te nemen met je huisarts of fysiotherapeut.

Ik ben onder behandeling van (fysio)therapeut / arts / specialist, kan ik gemasseerd worden?
Dat is afhankelijk van je klachten en de behandeling. Overleg altijd eest met de behandelend arts, specialist of (fysio)therapeut voordat je een afspraak bij mij maakt. Als hij /zij geen bezwaar heeft tegen een massage, kun je gerust een afspraak bij mij maken.

Ik voel me de dag na de massage wat moe / misselijk of heb hoofdpijn, hoe komt dat?
Dat kan soms gebeuren. Tijdens een massage worden veel afvalstoffen uit de spieren los gemaakt. Deze worden dan door je lichaam afgevoerd. Bovenstaande symptomen kunnen het gevolg zijn. Aan de ene kant vervelend, aan de andere kant kun je er ook blij mee zijn: de massage heeft effect gehad op je lichaam en er gebeurt iets.
Veel van deze klachten kunnen vaak worden voorkomen door veel water of (groene) thee te drinken direct na de massage en ook de dag erna.